palmes_morder
Pris: 199,95 DKK
 

Palmes morder

Af Paul Smith

En sensommerdag i 2008 kørte to ordensbetjente ud til en mand lige syd for Stockholm. Hans bror havde kontaktet politiet, han var bekymret, fordi han ikke kunne få telefonisk kontakt til manden. Ingen svarede, da betjentene ringede på. Til sidst bankede de hårdt på døren, mens de råbte: - Luk op! Det er politiet! Straks efter hørtes et skud. Da betjentene kom ind i lejligheden, fandt de den 56-årige mand, død. Skudt med et håndvåben. Da der klart var tale om et selvmord, foretog politiet sig intet yderligere. Liget blev kørt bort og lejligheden tømtes senere.

I 2. Udgave, en væsentlig kortere, men samtidig udbygget underbygning af Smiths hypotese gennem mere end 15 år: At morderen er den såkaldte GH.

Det har stået klart for Paul smith siden han i 2006 udgav den filosofiske faktionskrimi Opklaringen af et meget omtalt mord, senere fulgte Mordet på Olof Palme - den endelige opklaring og derefter i 2012, hvor det var lykkedes at identificere morderen Palmes morder? Det 20. Århundredes mordgåde løst?. Det er sidstnævnte udgivelse, der nu udgives i en revideret udgave. Undertitlen er ændret på et lille punkt. Den hedder nu Det 20. Århundredes mordgåde løst.

I tidens løb har medierne skrevet en smule om Paul Smiths Palmebøger, en smule, for det vigtigste i vore samfund er som bekendt sjældent, hvad der bliver sagt og dokumenteret, men hvem der siger hvad. Dog må vi anføre, at Danmarks tidligere justitsminister Hans Engel har tilkendegivet, at Smiths hypotese forekommer at være den sandsynligste. Jysk-fynske mediers Arne Mariager gik endnu videre og tilsluttede sig i sin anmeldelse af bogen i 2012 forfatterens og forlagets vurdering. Det samme gjorde krimianmelderen i Politiken, da han i 2006 anmeldte faktionskrimien Opklaringen af et meget omtalt mord.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk