lille_land_hvad_nu
Pris: 249,95 DKK
 

Lille land, hvad nu?

Af Paul Smith

En dokumentarisk roman om Danmark under besættelsen
Romanen udspiller sig i tidsrummet november 1940 til august 1943. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Smiths roman Kampen om Staunings stol.
I ca. 100 kapitler skildrer Paul Smith besættelsestidens historie og føler en række tidens hoved- og bipersoner på tænderne – og følger dem ud ad historiens skæve gang.
Blandt de gennemgående personer er politimedarbejder Bergstrøm på Politikken. Bergstrøm vil gerne skrive, men må ikke. Udenrigsminister Scavenius havde store indflydelse på bladet. Renthe-Fink er besættelsesmagtens kultiverede repræsentant, og udenrigsminister Scavenius der spiller en aktiv hovedrolle i bestræbelserne på at have et godt forhold til besættelsesmagten. Både Hitler og Stalin og Churchill kommer til orde i romanen, og en gennemgående person er desuden trafikminister Gunnar Larsen, som var F.L. Smiths mand i regeringen. Blandt kulturlivets fremtræden personligheder ses Hal Koch og Løgstrup samt den mere og mere patriotiske præst fra Vestjylland Kaj Munk.
I tiden op til august 1943 fandt der gradvist en klimaskifte sted. Visionerne om et nyt Europa var efter Stalingrad ikke længere så attraktive. Med kildeliste og litteraturangivelser.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk