kampen_om_staunings_stol
Pris: 249,95 DKK
 

Kampen om Staunings stol

Af Paul Smith

Kampen om Staunings Stol foregår i 1940 og beskriver kampen om magten, som foregik bag kulisserne. Her spillede de danske nazister en udfarende rolle, mens f.eks. de danske kommunister havde travlt med at rakke ned på England og Churchill i Arbejderbladet.

Besættelsen af Danmark åbnede op for mange muligheder. Skulle Danmark have en Quisling-regering som i Norge? Hvad med kongehuset? Og regeringen? Kunne den bare fortsætte med at  … regere, efter 9. April.

   I skildringen af det første krigsår har Paul Smith fundet alle nuancerne frem i skildringen. I romanen, der baserer sig 100 pct. på kildemateriale. Hans metode kan beskrives som hæmningsløst alsidig.

I november 1940 besøgte den sovjetiske udenrigsminister Molotov sin tyske kollega von Rippentrop i Berlin, hvor også Hitler var til stede. Molotov  ankom med særtog fulgt af 2 snese efterretningsofficerer, alle iklædt mørkeblå habitter og stråhatte.

Det blev ikke noget frugtbart møde, og umiddelbart efter besluttede Hitler sig for at angribe Sovjetunionen.

Man var derfor ikke videre interesseret i politisk ballade oppe i mønsterprotektoratet

De danske nazister var ellers opsat på at gentage Moussolinis succes fra 1922, da han marcherede mod rom.

Ved Den lille hornblæser på Rådhuspladsen i København havde føreren af de danske nazister, Frits Clausen forberedt en demonstration, der skulle lede frem mod en magtovertalelse … Stauning kunne foreløbig blive siddende … i Staunings stol.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk