Om Forlaget Hovedland

Forlaget Hovedland startede i 1984 i et gammelt møntvaskeri i Århus. Idéen til forlaget opstod i 1981, da Steen Piper sammen med en række forskellige mennesker fra landbrugets oprørsbevægelse LR80, nogle økologiske landmænd, miljøfolk og et par forfattere, heriblandt Knud Sørensen – stiftede Jysk Folkeforening. Det erklærede mål var at starte et magasin eller månedsblad. Hovedlandsbladet, som journalisten Jakob Ludvigsen døbte det, forblev imidlertid et luftkastel, men et par år efter, i 1983, udkom Forlaget Hovedlands første udgivelse "Aakjær - digter og bonde".I dag, mere end et kvart århundrede senere, har det uafhængige grønne forlag stadig Steen Piper ved roret.

Hovedlands ambition har altid været at pege på, at centrene er tomme, og at fornyelsen sker fra den centrale periferi. For Danmarks vedkommende gælder det, at hovedstadens og de såkaldt kreative klassers dominans i flere hundrede år har skævvredet landet. Det er Hovedlands ambition at være en respektløs og væsentlig udbyder af informationer og litterære værdier – kvalificeret underholdning og tidssvarende kritik af det moderne og postmoderne samfund. Litterære kvaliteter, i overensstemmelse hermed, forsøger vi at gøre til vores brand. Med baggrund i en dyb økologisk livsforståelse er det Hovedlands hensigt at publicere på en række vitale områder, bl.a. sundhed og sygdomsvæsen, den uøkonomiske økonomi, elitære kulturværdier over for bæredygtighedens og traditionens, økonomiske og sociale uligheder samt den uhensigtsmæssige globale arbejdsdeling.

Udefra ligner Forlaget Hovedland fortsat en blandet landhandel med alt fra gummi-støvler til mel og musefælder. Udgivelserne er præget af litterære provokationer, introduktion af verdenslitteratur, fagbøger og debatbøger, der går imod strømmen. Blandt vore forfattere må fremhæves Christopher Lasch, James Lee Burke, Herman Daly, Siegfried Lenz, Anne Karin Elstad, Gert Nygårdshaug, Jens Jørgensen, Candace Robb, Jeppe Aakjær, Erik Juul Clausen, Lars Muhl, Bjarne Nielsen Brovst, Ole Henrik Laub, Ole Hyltoft, Hans Magnus Enzensberger, Viggo Madsen, Richard Sennett, Mantak Chia, Poul Blak, Elisabeth Lyneborg, Mikhail Bulgakov, Craig Russell, Toril Brekke, Johannes Andersen, men mange andre kunne og burde nævnes. Centralt står Herman Dalys etablering af en økologisk økonomi gennem et opgør med nyliberalismen og marxismen og ligeledes afdøde Christopher Laschs opgør med fremskridtstanken, kulturradikalismen og egotripper-kulturen, f.eks. i Eliternes oprør. Men Hovedland har god plads på hylderne, til folkelige moderne romaner, til kristne eftertanker, til satire, humor og vedkommende indspark fra alle kanter.Vi vil desuden gerne skabe muligheder for, at talentfulde unge forfattere kan udkomme, hvad enten de er debutanter, let øvede eller medbringer håndbagage ved ankomsten.
Manuskripter
Hovedland har for tiden ikke mulighed for at modtage uopfordrede manuskripter. Manuskripter, der alligevel sendes til forlaget, returneres ikke til forfatteren igen.

Webordrer
Bøger bestilt direkte via Hovedlands hjemmeside leveres normalt inden for 5-10 hverdage. Bøgerne sendes med PostDanmark. Hvis du bor i Danmark og køber for mere end 300 kr., betaler Hovedland fragten. Hvis de bestilte varer ikke er på lager, vil disse blive sat i restordre til levering snarest muligt.

Momsforhold
Danske og europæiske ordrer er altid med 25% moms, denne kan naturligvis fratrækkes indkøbet til en virksomhed med gyldig virksomhedsregistrering.

Kreditkortsikkerhed
Sikkerhed ved betaling med kort. Når der betales med kort, krypteres transaktionen med en 128 bit nøgle, da det er standarden i dag. Dette kan medføre, at det ikke kan lade sig gøre at gennemføre en transaktion, hvis der bruges en ældre browser-version. Der kræves som minimun: - Internet Explorer 5.01 - Netscape Navigator 4.77

Garanti
Evt. reklamationer skal ske til forlaget senest 8 dage efter modtagelsen af varen.

Returret
Der ydes 14 dages returret på alle køb.Kontakt os
Forlaget Hovedland A/S
Egholmvej 5A
8883 Gjern
Danmark
Tlf: +45 86 27 65 00
Fax: +45 86 27 65 37
mail@hovedland.dk


 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk