en_vinter_ti_somre_og_et_efteraar
Pris: 259,95 DKK
 

en vinter, ti somre og et efterår

Af Mogens Fjord Christensen

 

Mogens Fjord Christensens Søren i romanen En vinter, ti somre og et efterår er vist en hvem-som-helst. Et tøvende menneske, der som regel er alt for længe om at beslutte sig.I vinteren 1942 er niårige Søren ude på den tilisede fjord med sin kammerat, som falder i en våge. Søren er bange for at nærme sig vågen og hjælpe ham op, og kammeraten kommer ikke op i tide. Dette svigt sætter sig varigt i ham. Gennem nedslag i ti somre og et efterår frem til 1989.

 

Mogens Fjord Christensens roman om en mand og hans livsbane er en stor og gældende samtidsskildring om livet i Danmark, tilsyneladende uden dramatik, og udsigterne for fremtiden er som vejret, foranderligt. I historien ligger en almen fortælling om de generationer, der voksede op i efterkrigstidens Danmark.

 

I 1950 nærmer han sig ved en ungdomsfest den pige, han senere bliver gift med, og gennem nedslag i en række somre frem til 1982 hører vi om ægteskabet – og om dets opløsning, senere om mødet med en ny kvinde. Fortællingen slutter i efteråret 1989 med murens fald, men sætter punktum ved at understrege både de store forventninger og en voldsom tvivl.Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk