bygningsfejl
Pris: 249,95 DKK
E-BOG
Pris: 199,95 DKK
 

Bygningsfejl

Af Per Gammelgaard

I Per Gammelgaards sørgmuntre roman er vi i udkanten af, hvor det sker. Og der er noget galt: Det er der altid I udkanten, også når udkanten kun ligger kun 25 stenkast fra Aarhus C.

Men for romanens hovedperson, købmandssønnen, kan opvæksten i 1950ernes landlige Danmark forekomme både absurd og komisk. Han er ikke “bygget” til at følge i sin fars fodspor, mener han selv, og for at overleve tager han fantasien til hjælp og ser bl.a sig selv som leder af et New Orleans-orkester. Louis Armstrongs og Elvis’ fodspor passer ham bedre end købmandens. 

Bygningsfejl er en udviklingsroman i familie med forfatterens Den frie købmands søn. Er verden én stor bygningsfejl, eller sidder fejlene i øjnene, der ser? Det er naturligvis et absurd spørgsmål. Det muntre og det tragiske følges ad, fiaskoerne lurer. I puberteten får han briller, på grund af en bygningsfejl, men styr på sig selv og verden får han ikke. Der er kaos med pigerne, kaos med skolen og hårdt arbejde i ferierne. 

Romanen følger Per hele vejen til en forsoning med det “normale” til far og mor og børn, langt ind i voksenlivet. Det lykkes ham at finde sig til rette i tilværelsen, men nok med en let bitter eftersmag. Det handler for Per om at forsøge at holde balancen mellem knuste drømme og urealistiske forhåbninger? I det balancepunkt udspiller “Bygningsfejl” sig.


Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk