peter_sabroe
Pris: 289,95 DKK
 

Peter Sabroe

Af Erik Voss

Engang var Peter Sabroes navn på alles læber. Arbejdere og småfolk i by og på land lyttede til ham, når han talte om at organisere sig. Menige soldater vidste, at ham skulle de gå til, hvis de blev forfulgt af officererne. Børn, der var anbragt på opdragelsesanstalter, klagede til ham, når de blev straffet. 

 

Omvendt så arbejdsgivere, herremænd og embedsmænd – ja, hele den tids kreative klasse – på ham med væmmelse, også fordi han som regel overskred grænsen for det pæne og til(for)ladelige. Men uden Sabroe, uden hans aktioner og hans populistiske journalistisk havde velfærdssamfundet næppe fået den folkelige opbakning, som det rent faktisk fik.


Bogen om Peter Sabroe skildrer hans liv, fra hattemagerlærling til rigsdagsmand, og tegner ikke blot et portræt af den folkelige og alsidige journalist, agitator og politiker. Den fortæller også glemte historier om Danmark fra provisorietiden over systemskiftet til Sabroes tid som succesrig redaktør af Kolding Socialdemokrat. Lige indtil hans tidlige død ved togkatastrofen i Bramming 1913. 

Bogen bygger ikke mindst på glemte beretninger i dagspressen, hvorved problemstillinger, som syntes glemt og borte viser sig friske og aktuelle. Illustreret med mange dokumentariske fotos. Bogen har forord af den afgående formand for Folketinget, Henrik Dam Kristensen. 

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk