christen_berg
Pris: 269,95 DKK
 

Christen Berg

Af Erik Voss

På banegårdpladsen i Kolding har statuen af Christen Berg stået i så lang tid, at ingen længere ved, hvem han var. Var han en børsmægler, kan folk finde på at spørge. Nej, han var lærer, avisejer og den politiker, der fik samlet partiet Venstre i 1870. Engang hang billedet af ham i titusinder af hjem på landet som en slags protest mod magthaverne. Den unge bondedreng fra Vestjylland skabte med raketfart en karriere for sig selv med sine aviser og købte ejendomme. Han blev en faktor uden lige i Danmark.
Siden er han gået i glemmebogen. Måske fordi han ikke blot var en dygtig politiker, et enestående naturtalent ud over alle grænser,  men også en dygtig forretningsmand og som liberalist, der ikke mente, der var noget i vejen for, at man blev stor og tyk på andres bekostning. Og det blev han: stor og tyk, mens langt mindre begavelser som fx Viggo Hørup er blevet hængende i den danske bevidsthed.  
Historikeren Erik Voss fra Kolding har med folkeligt talent for detaljerne skabt en både underholdende og dybt informativ bog om Christen Berg. Historikeren Kai Just har redigeret bogen. Bogen er gennemillustreret. I første halvdel er der masser af fotografier og landskabsbilleder. I den sidste og dominerende del finder læseren et væld af morsomme og perfide fremstillinger.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk