medicinsk_cannabis
Pris: 269,95 DKK
 

Medicinsk cannabis

Af Inge Kellermann

Cannabis har i årtusinder har været anvendt som medicin til behandling af en række sygdomme og lidelser. Den kan, som de fleste ved, være berusende, og det er netop denne egenskab, der er grundlaget for mange af de fordomme og myter, der omgiver planten.    Her gælder det medicinsk cannabis i lave doser til behandling af alvorlige og sommetider invaliderende, livstruende sygdomme og smertelidelser. Det er sygdomme, som i dag behandles med lægemidler, som i mange tilfælde skaber afhængighed, og som giver bivirkninger, der undertiden er så voldsomme, at patienterne vælger at stoppe med dem.

Inge Kellermanns bog er den absolut mest omfattende og videnskabelige, der eksisterer om emnet, Selvom man i dag kan få visse lovlige cannabis præparater ordineret af lægen til bestemte lidelser, er det stadig ikke en reel mulighed for de fleste patienter på grund af lægernes massive modstand mod at udskrive recepter på medicinsk cannabis, vurderer Kellermann. Patienterne er i praksis henvist til selvmedicinering via det sorte marked eller præparater på internettet. Lægerne fastholder igen og igen, at de ikke kender effekt, bivirkninger og langsigtede konsekvenser af den medicinske brug af planten. Dette ukendskab skyldes imidlertid, at lægerne vender ryggen til virkeligheden. Der er gennem de seneste årtier forsket intenst i de medicinske virkemåder, effekt, bivirkninger og potentiale for afhængighed. Bogen og bogens hjemmesider dokumenterer dette.   

Bogens referencer kan findes på  www.bogenommedicinskcannabis.dk  

Inge Kellermann arbejdede i adskillige år som konsulent og leder indenfor folkeoplysningen og VUC. Hun er uddannet phytoterapeut og zoneterapeut. I dag arbejder hun for Falck Healthcare, rådgiver kræftpatienter, underviser alternative behandlere og holder foredrag.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk