manden_der_opdagede_at_jorden_er_flad
Pris: 249,95 DKK
 

Manden der opdagede, at jorden er flad

Af Jacob Jonia

William er gymnasielærer i fysik med femogtyveårs jubilæet lige om hjørnet, en kone ved skattevæsenet og en tyveårig datter, der har ladet sig sterilisere for ikke at ligge planeten til last.

I tider, hvor man skal passe på med ikke at støde andre mennesker, lever William i nogenlunde sikkerhed med sine naturvidenskabelige fag, og han har for længst sluttet fred med, at hans ph.d. om kaosteori blev forkastet.

Livet flyder stille og roligt, indtil han en aften downloader en video fra Hubble-teleskopet, som tilsyneladende viser, at Jorden er flad.

Først betragter William det som en spøg eller en animationsfilm. Men da han kommer til at vise videoen for en klasse og samtidig bliver kontaktet af en gruppe estiske "flat earthers", er han pludselig udfordret. Gymnasiets ledelse, forældre og kolleger opfordrer William til offentligt at afsværge sin falske tro, men han tøver.

Til sidst indser William, at folk omkring ham er ligeglade med, om jorden er flad eller rund, de frygter simpelthen forandringer af enhver art.

Episoder fra Nicolaus Kopernikus’ liv fortælles parallelt med Williams historie og viser, at videnskaben aldrig har været uafhængig af den omgivende kultur. Måske består forskellen mellem genialitet og galskab i, om man modarbejder tidsånden  - eller følger den.


Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk