Israels selvstændighedskrig - og de danske frivillige
Israels_selvstaendighedskrig_-_og_de_danske_frivillige
 
Pris: 149,- DKK
Ikke i handel p.t.
 
 

Israels selvstændighedskrig - og de danske frivillige

Af Søren Espersen

Fra det sene efterår 1947 til sommeren 1949 deltog ca. 3.500 mænd og kvinder fra 43 lande som frivillige på den jødiske side i det, der skulle blive kendt som Israels selvstændighedskrig. Først som indrullerede i den jødiske undergrundshær, Haganah, og efterfølgende som hvervede soldater i Israels officielle hær Zahal.

46 af de frivillige soldater var fra Danmark. Et stort antal i forhold til landets ca. 7000 jødiske borgere. Da foråret kom i 1949 blev en håndfuld af dem tilbage som zionister for at være med i opbygningen af den nye jødiske stat. Men de allerfleste rejste tilbage til Danmark, hvor de følte sig mest hjemme. I bogen fortæller Søren Espersen nøgternt og sagligt om de danske hvervede soldater, Herbert Pundik og Bent Melchior er to af dem.
Samtidig er det beretningen om det meget sammensatte jødiske samfund i Danmark, som de kom fra - og naturligvis historien om det moderne Israels fødsel.

Bogen er udstyret med et enestående kilde- og billedmateriale, indhentet fra israelske arkiver, samt familie og efterladte i Danmark. Søren Espersen har interviewet machal-soldater og pårørende, og på Haganah-museet i Tel-Aviv fik han overdraget en mappe med betegnelsen ´Danish Machal´, som indeholder gemte optegnelser, breve og dokumenter om de frivillige - bemærkelsesværdigt materiale, der nu, tres år efter, offentliggøres for første gang i Danmark

Indkøbskurv
Kurven er tom
 
Følg os på Facebook
Nyhedsbrev
 
 

 

 
© 2011 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk