tre_engle_og_en_tung_krabat
Pris: 169,95 DKK
 

Tre engle og en tung krabat

Af Claus Engstrøm

27 underfundige fortællinger fra en lille landsby.

I udkanten af Danmark lever stadigvæk resterne af en gammel fortælletradition i de små samfund. Selvfølgelig har x-faktorerne og andre udslag af en tragi-komisk urban-kultur for længst fået foden indenfor, alligevel er der tegn på overlevelse. Folk dør eller flytter, men fortællingerne lever videre blandt de, der bliver tilbage.

Claus Engstrøm har valgt den lille by Vrist vest for Lemvig som eksempel på et samfund, som er ved at gå til grunde som landsby. Kun få flytter til, bl.a. forfatteren, og det er længe siden at fraflytningen fra landsbyen har reduceret den til sommerferieby. Men her fortælles historierne stadig, når folk kommer sammen over en sild og en snaps, og der bliver grinet. Og det er netop meningen med det hele: Den forsonende latter eller i det mindste det forsonende smil.

Claus Engstrøm har hørt næsten alle fortællingerne, og har skrevet ned. Han har givet fortællingerne deres egen stil, som enhver fortæller gør, kun et par stykker af fortællingerne er selvopfundne. Han fortæller ikke det hele, sådan gør man nemlig ikke ude vestpå. Den der lytter, fortæller med. Og sådan oplever læseren det også. Læseren bliver med-forfatter.

Bogen byder på små muntre og humoristiske fortællinger om, hvordan postbuddet klippede damer på sin rute i gamle dage, om hvordan man holder fester i Vestjylland, om ham der snuppede rutebilen, mens chaufføren var ude efter post og kørte en tur i Klosterhede Plantage med passagererne, om en operasangerinde i Bonnet.

Claus Engstrøm er ph.d. og har i mange år været lektor ved Universitetet i Bergen og på Lemvig Gymnasium, samt freelance journalist ved DR/ Midt&Vest. Han er ekstern lektor ved Syddansk Universitet i faget retorik.
Han har tidligere udgivet digtsamlinger, ungdomsbøger og undervisningsbøger til gymnasiet.

Fortællingerne i Tre engle og en tung krabat har fået titel efter et maleri af Bente Møller Jensen fra Vrist. Det er det der vises på bogens omslag.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk