storm_p
Pris: 199,95 DKK
 

Storm P

Af Poul Kragelund

 
 
Danmarks store humorist, multikunstneren Robert Storm Petersen (1882-1949) kendes af enhver – både som forfatter, maler, tegner og kabaretskuespiller. Men Storm var så meget mere. Hans humor kunne have et diskret bid og være satirisk, men lige så ofte var der både under- og overtoner af det tragiske, det tragikomiske.
 
Det tragikomiske stod vel Storms hjerte nærmest, absolut. Det fremgår af de mange billeder med cirkusmotiver, som bogen rummer en række eksempler på. Storm følte sig i høj grad draget af cirkus- og klovneverdenens alternative univers, hvor grundværdierne er poesi, tragedie, humor, og hvor eventyret popper op. 
 
Med Poul Kragelunds Storm P. – klovn i livets cirkus  er hovedvægten i tekst og billedudvalg lagt, så det tragikomiske udtryk kommer frem i lyset. Og der gives en lang række eksempler på, hvordan det tragikomiske  er  gedigen genvej til de eksistentielle problemstillinger, som cirkus- og klovneverdenen ( og vores fortumlede tid) rummer. 
 
Udover tegningerne, plakaterne, malerierne bringer bogens også et rigt udvalg af fotos af den slentrende anarkist og travle kunstner.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk