som_det_plejer_at_vaere_derhjemme_1
Pris: 269,95 DKK
 

Som det plejer at være derhjemme

Af Ulla Skovsbøl

Mange mennesker gruer for den dag, hvor de ikke længere kan klare sig selv og bliver nødt til at komme på plejehjem. En dramatisk stigning i levealderen gør det i de kommende år til en presserende opgave og en stor udfordring at sikre et værdigt og meningsfuldt liv på landets plejehjem
I Som det plejer at være derhjemme tager Ulla Skovsbøl i samarbejde med Aase Porsmose og Karin Dahl læseren med rundt på en række danske plejehjem, som er i færd med at udvikle en helt ny pleje- og omsorgskultur. En kultur, der er baseret på Eden Alternatives filosofi og metode, hvor der arbejdes på at reducere ensomheden, kedsomheden og hjælpeløsheden –  og på at fjerne institutionskulturen på plejehjemmene.
Forfatteren tegner et spændende billede af Eden hjemmenes arbejde, hvor både personale og beboere udfordres til at gøre op med rigide skemaer og opmuntres til at tænke i muligheder som f.eks. beboernes deltagelse i det daglige arbejde både ude og inde.
Livsbekræftende læsning for både medarbejdere og ledere på plejehjem, men også for beboere og deres familier og for enhver, der interesserer sig for, hvordan livet kan gøres værd at leve – også i dets sidste faser.
Bogen er gennemillustreret.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk