rusland_paa_tvaers
Pris: 299,95 DKK
 

Rusland på tværs

Af Jens Jørgen Nielsen

Den gamle kolde krig er blevet varm, og Vesten har efter det amerikansk initierede Majdan-kup bragt krigen til Ukraine. Den nye udgave af Rusland på tværs afdækker det brydsomme forhold mellem Rusland og Vesten gennem snart 1000 år og viser, hvordan vekslende religiøse og filosofiske holdninger gennem århundreder har grundfæstet et negativt billede af ”den russiske bjørn”, et skræmmebillede der allerede blev etableret, da den hellige Vladimir ankom til Krim fra Konstantinopel o år 1000 og skabte, hvad der skulle blive den ortodokse kirke. 
 
I den nyeste tid er det idéen om den sejrende liberale verdensorden, som har gravet modsætningerne dybere. Den liberale universalløsning, som Vesten søgte at implementere i Rusland efter Sovjetunionens opløsning,  viste sig imidlertid, ikke kun i Rusland, at være en blindgyde. Resultatet af proxy-krigen mellem USA/NATO og Rusland er blevet, at landet nu i højere grad må udvikle sig efter sine egne traditioner og i stedet har søgt og opnået et tættere samarbejde med Kina og med BRICS-landene.
 
I bogen belyser forfatteren de vigtigste tæk af Ruslands historie, såsom baggrunden for den russiske revolution, Sovjetunionens uundgåelige sammenbrud, overgangen fra kommunisme og genetableringen og opnoteringen af russisk tradition. Hvortil kommer tilstedeværelsen af de mange folkeslag og kulturer, der befolker det enorme rige. Jens Jørgen Nielsen fortæller kompetent og levende, med historien i ryggen og uden ideologiske briller det gamle og det moderne Ruslands historie. Bogen er forsynet med en oplysende billedfortælling fra en tusindårig historie. I den nye, redigerede udgave af bogen er der ét nyt billede: Den såkaldte Alley of Angels til minde om de børn, der døde under bombardementerne af Donbas 2014-16.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk