Rundt om sundheden
Rundt_om_sundheden
 
Pris: 20,- DKK
Ikke i handel p.t.
 
 

Rundt om sundheden

Af Hanne Steinicke

Aktuel sundhedsdebat & sundhedsfilosofi

Et af de allermest ømtålelige områder i samfundet er sundhedssektoren, det etablerede sundhedsvæsen. Det er ikke uden grund, at etiketten »Det syge væsen« efterhånden har bidt sig fast.

Hanne Steinicke er uddannet læge, og hendes bog handler om syn på sundhed & sygdom og om forskellige måder at anskue og behandle sygdomme på.

Steinickes bog belyser sundhedsdebatten med mange eksempler fra dagens Danmark og hendes konklusion er bl.a., at krisen i sundhedssektoren og folkesundheden kun kan fremmes ved, at der bliver skabt en balance mellem de etablerede og de holistiske eller alternative behandlingsformer.

Hanne Steinicke tager i sin bog i mange tilfælde udgangspunkt i sin egen historie, og i hendes faders sygdom og død er der stof til utrolig mange vinkler på debatten.

Ud over at være leveringsdygtig i snesevis af alarmerende eksempler, der viser, at sundhedssektoren ikke fungerer, som den skal, så rummer Steinickes bog tillige en kulturhistorisk vinkel med mange eksempler og mange paralleller fra tidligere tider eller fra andre kulturkredse.

Sundhedsdebatten i Danmark har mange aspekter.
Langt fra alle borgere er tilfredse med den måde sundhedssektoren fungerer på, og internt i sektoren hersker der en streng ortodoksi med hensyn til hvilke behandlingsformer der kan accepteres og hvem der må udøve dem.

I Rundt om sundheden bliver der kastet et diagnostisk blik på en del af de argumenter der anvendes dels i forbindelse med alternative metoder kontra de etablerede, dels omkring livs- og menneskesyn.

Resultatet af Steinickes undersøgelse er, at den etablerede sundhedssektor hverken fungerer på sine egne, naturvidenskabelige præmisser og heller ikke målt i forhold til at være til gavn patienterne.

Rundt om sundheden rummer et meget stort debatpotentiale og vil højst sandsynligt være med til at sætte nye dagsordener i sundhedsdebatten.

Indkøbskurv
Kurven er tom
 
Følg os på Facebook
Nyhedsbrev
 
 

 

 
© 2011 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk