kirstine_-_en_historisk_middelalderroman
Pris: 269,95 DKK
 

Kirstine - en historisk middelalderroman

Af Lars Novrup Frederiksen

Dansk middelalderroman, med epicentret i Nordvestjylland
Kirstine er ud af en magtfuld adelig familie, Hvideslægten. Faderen dør, og moren gifter sig igen. Kirstine bliver derefter anbragt på det nærliggende Stubber Kloster ved Vinderup, lige langt fra Skive og Viborg.
Handlingen foregår i tidsrummet 1275 til 1287 og sætter med stor kyndighed den dramatiske handling på plads i danmarkshistorien.
 
Lars Frederiksens debutroman om den unge Kirstine, der snart bliver priorinde på Stubber kloster formidler fint middelaldersamfundet og dets mange  spændinger mellem adelen, kirken, storbønderne, kongemagten og klostrene.
Kirstine leder klostret med omtanke og vestjysk handelstalent, og uden at ville det bliver hun og klostret inddraget i den lange kæde af dramatiske hændelser, der leder frem til mordet på Erik Klipping .
Hvor mordet præcist finder sted er ikke afgørende, men der er ikke langt til Vinderupgård, hvor rigets tidligere marsk Jens Kalf og hans søn spiller en hovedrolle i kampen om kongemagten, men også i forhold til den unge priorinde fra Stubber Kloster.
Som en vigtig forudsætning for romanen har Lars Novrup Frederiksen, der er bosiddende i Sevel, i nærheden af klosterruinen ved Stubber Sø, beskæftiget sig med lokalhistorie i en årrække. 

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk