Pris: 179,95 DKK
 

Indefra

Af Ole Hyltoft

Indefra rummer en rækker essays eller portrætter, bl.a. af 3 socialdemokratiske statsministre, Kampmann, Krag og Anker Jørgensen.

Et par år før Anker Jørgensen døde, mødtes han og Ole Hyltoft ved et arrangement på Danmarks Radio.  Bagefter hjalp Hyltoft den gangbesværede Anker Jørgensen ud på perronen. Da   de tog afsked, vendte Anker sig om og sagde:  - Jeg ved godt, du har meldt dig ud. Man skal blive i sit parti. Men det vil jeg ikke snakke mere om.

 

Det ville være imidlertid mærkeligt, hvis ikke en række af bogens portrætter bærer præg af, at Hyltoft for snart mange år siden tog et opgør med socialdemokratiet og meldte sig ind i Dansk Folkeparti. Det har det toneangivende kultur-Danmark aldrig tilgivet ham.

Det mest spændende portræt i bogen er nok af Danmarks kommunistiske partis første formand, Ernst Christiansen, der endte som radiorådsbureaukrat i DR.

Uden sorte streger eller satire er bl.a. portrætterne af faderen, af modstandsmanden og af vennen Siegfried Lenz, og endelig rummer bogen et hyldestportræt af Danmarks første kulturminister Julius Bomholt.

 

Ole Hyltoft, var ministersekretær for Julius Bomholt, en årrække journalist og kulturredaktør på det socialdemokratiske blad Aktuelt, i fire år næstformand for DR’s  bestyrelse. Han er fortsat en af en af Danmarks flittigste kronikører.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk