i_danmark_1945-2018
Pris: 189,95 DKK
 

I Danmark 1945-2018

Af Sven Ove Gade

I en række essays tager Sven Ove Gade læseren med på en guided tur i den danske efterkrigshistorie. Det vil sige, det starter i barndomshjemmet i Fredericia, i en gård midt i byen, hvor besættelsen og samarbejdspolitikken bliver det kritiske omdrejningspunkt. Gade hævder, at det manglende retsopgør med politikerne, der havde ansvaret for samarbejdspolitikken, så at sige er blevet et ar på folkesjælen, og at det har præget alle vigtige beslutninger siden: Den haltende tilslutning til NATO, det manipulerede medlemskab af EF og siden EU, den ukritiske accept af velfærdsstaten med den ukontrollerede vækst i de offentlige ydelser og sidst men ikke mindst: den multikulturelle ophævelse af Danmark som en egentlig nationalstat.

Hvem var det egentlig, der besluttede, hvad der skete?

 

Sven Ove Gade giver i bogen en karakteristik af et mere og mere retningsløst samfund, præget af et demokratisk og nationalt forfald.

 

Sven Ove Gade var chefredaktør for Ekstra Bladet 1976-2000. Han har bl.a. udgivet biografier om Victor Andreasen og  Henrik Cavling samt om modstandsmændene Frode Jakobsen, Flemming Juncker, Jens Toldstrup og Flemming B. Muus. Foruden en række debatbøger.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk