hjertets_stilhed_1
Pris: 129,95 DKK
 

Hjertets stilhed

Af Lars Muhl

I 1968 erobrede »blomsterbørnene« kreativiteten, i dag kommer nogle af dem til Samsø for at kunne føle sig hjemme. Lars Muhls bog om Samsø udkom første gang i 1999.

»En mental kulturguide, der formentlig gør for Samsø, hvad Lawrence Durell udrettede for turismen på Korfu«, skrev Ekstrabladet dengang.

I bogen om Samsø har Muhl søgt inspiration i John Engelbrechrs Den intuitive tanke og i Søren Hauges bog Landskabstempler på samme måde som Adam Oehlenschläger i sin tid fandt inspiration hos sin universalromantiske fætter Henrik - Henrik Steffens - til den berømte Langelands-rejsen.

»Samsø betyder samlingsøen.
Det var her, høvdingene samledes på vikingernes tid ... Samsø er stadig en samlingsø, nu blot i en anden betydning.
Vi kommer for at samle os!
For at få samling på os selv!«

Lars Muhl skriver også, at vi kommer som landmænd, sygeplejersker, keramikere, turister, pensionister, billedkunstnere, præster osv. »Men først og fremmest kommer vi som kreative mennesker for at tage aktiv del i skabelsen. Vi skaber os! Vi skaber os selv.«

Lars Muhl tager os med på en vandring rundt på øen og lukker stederne op for læseren og den rejsende. Lars Muhl søger at vise os, at stederne og vi har en sjæl, og at den måske er meget lettere at finde på Samsø.

Ny revideret udgave.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk