hjemlaengsel_-_steder_og_fortaellinger
Pris: 249,95 DKK
 

Hjemlængsel - steder og fortællinger

Af Doris Ottesen

Doris Ottesen er  livsoplyser! Og hjemlængsel er en trefløjet udgivelse bestående af livsfilosofiske, litterære og opbyggelige funderinger, hvilket svarer til Doris Ottesens interessefelter.

Hjemlængsel er en trefløjet bog med livsfilosofiske, litterære og opbyggelige funderinger. De litterære essays handler om bl.a. Kerstin Ekman, Grundtvig, H.C. Andersen, Tage Skou-Hansen Herbjørg Wassmo m.fl.

 

Gennem sin fortællepraksis sætter Doris Ottesen ord på en nutidig følelse. Hun kalder den ’hjemlængsel’. Hvilket lidt forkortet kan beskrives som en længsel efter det sted, hvor livet giver mening. Der er en stor hjemlængsel i de moderne samfund!

   Det kan let skyldes, at den folkeligt-kristne tradition er trængt. Af forestillinger om oplysning og individualisme, og af hjemløshed og fremmedgørelse, som er modernitetens triste følgesvende.

 

Efter at have været præst i en årrække har Ottesen de sidste ca. 25 år virket som folkeoplyser med det formål at formidle eksistentielle, kristne og nationale problemer.

   ”Jeg tror, at alle mennesker til alle tider har haft hjemlængsel. Men jeg tror også, at hjemlængselen hos mange nutidsmennesker er blevet ikke blot større, men også et større problem for dem, end den har været for tidligere generationer...

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk