fortiden_er_ikke_hvad_den_har_vaeret
Pris: 279,95 DKK
E-BOG
Pris: 199,95 DKK
 

Fortiden er ikke hvad den har været

Af Joachim Meyerhoff

… er titlen på Joachim Meyerhoffs litterære succes, efterhånden trykt i over 30 oplag i Tyskland hos Kiepenheuer & Witsch.
Meyerhoffs fabulerende erindringsroman udspiller sig et sted i den centrale periferi, nærmere betegnet Schlesvig/Slesvig på det kæmpemæssige psykiatriske hospitalsområde. I centrum den påståelige psykiaterfar, som leder ”anlægget” og bor der med sin kone og tre drenge. Lille Joachim lærer, at grænsen mellem ”syg” og ”normal” er flydende, barndommen er lykkelig, selv om brødrene behandler ham som Klodshans og i lighed som faderen oftest trækker sig ind i deres private verdener. Joachim gør sig uvenner med bogstaverne, men til gengæld gode venner med ”tosserne” på anstalten. De bliver hans legekammerater, bl.a. Klokkeren, der lader drengen sidde på sin skulder, mens han svinger med sine gigantiske klokker – indtil Klokkeren en dag forsvinder, fordi han har gjort ”noget”.
Meyerhoffs gennembrudsroman er morsom, ja hylende skæg, men gør ikke noget videre for at være det.

”Meyerhoffs roman er en vidunderlig far-bog, følsom, komisk og når alt kommer til al, utrøstelig sørgelig.” Martin Halter, Frankfurter Allgemeine
Meyerhoff er uddannet skuespiller og har turneret med dele af teksten i flere år. Allerede hans forrige roman Alle toten Fliegen hoch: Amerika opnåede stor anerkendelse, og selv blev han kåret som årets skuespiller i Tyskland i 2007.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk