den_utilpassede
Pris: 249,95 DKK
 

Den utilpassede

Af Claus Reinholt Hebor

John Samuel Reinholt vokser op i et strengt jiddisch/jødisk samfund i lille-Polen, det vil sige Vestukraine, i slutningen af 1700-tallet, men selv om verden gennemrystes  af voldsomme forandringer i slutningen af 1700-tallet, vender vores helt ryggen til det meste og bruger hele livet i en evig søgen efter lykken og et personligt ståsted.

Han rejser rundt i Europa, og på en tur over Atlanten til Surinam opdager han det voldske og forløjede i plantage- og slaveejernes liv. Han returnerer skyndsomt til Tyskland, hvor han indfanges af Herrnhuterne, som får ham overbevist om, at ”de glade pietister” – har fundet lykken og meningen med livet. Da han alligevel ikke passer ind i de konforme herrnhutiske samfund, bliver han sendt til den nye herrnhuter-by Christiansfeld, i Danmark.

Her indser Johan, at han som frafalden jøde, frihedssøgende idealist ikke passer ind nogen steder. I Christiansfeld gælder det om at skabe sit eget liv på egne, dvs. på brødremenighedens betingelser. Og mod slutningen af sit liv tvinges han til at skrive en levnedsbeskrivelse, der passer ind i brødrenes livstolkning.

Det er den levnedsbeskrivelse af Johan Samuel Reinholt, Claus Reinholdt Hebor har fundet i Brødremenighedens arkiver, og som han tolker og digter over i romanen om tip-tip oldefaren fra Lille-Polen og Christiansfeld.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk